Egy elektronikus levelezőrendszertől alapvető elvárás, hogy a levelezés minden érdemi funkcióját ellássa. A NetOffice levelező modulja természetesen alkalmas e-mailek küldésére, fogadására, azok mappákba rendezésére, szortírozására, vázlatlevél készítésére.

A legfontosabb szolgáltatások, tulajdonságok a levelező rendszerben:

Vírusimmunis, azaz a hagyományos vírusellenőrzést a webes levélkezelés architekturális előnyével egészíti ki. Ez annyit jelent, hogy az oly gyakori  e-mailvírusok teljesen hatástalanok a NetOffice használata esetén. Természetesen a felhasználói óvatosságot nem pótolhatja semmi, de a NetOffice használatával nagyobb biztonságban lesznek adatai, mint valaha.

Ellenáll a spamek, azaz a kéretlen kereskedelmi levelek ostromának. A NetOffice levelezőmoduljának háromrétegű, tanítható és testreszabható spamszűrője igazi különlegesség a spamek elleni harcban. Az első védelmi front a NetOffice-t működtető Linux rendszer saját, automatikusan frissített adatbázisú spamszűrője. Ez a szűrési szint a "levélszemét" jelentős részét megfogja, ám nem tud tökéletesen lépést tartani az állandóan változó küldőkkel. Ezért a NetOffice-ban egy globális szintű - a rendszer adminisztrátora számára hozzáférhető - spamszűrő lista áll rendelkezésre a kéretlen levelek áradatának megfékezésére. A felhasználók pedig a maguk számára is egyszerűen készíthetnek spamlistát. A globális listán rögzített szűrési feltételeknek megfelelő leveleket a rendszer egyetlen felhasználója sem kapja meg, míg az egyéni listák csak az adott felhasználó leveleit szűrik.

Új fogalomként bevezettük a csoportos e-mailcím fogalmat. Ez egy olyan levelezési címet takar, melyet a felhasználók közül - szabályozásuknak megfelelően - többen is olvashatnak, illetve lehetőségük van arra is, hogy üzenetet írjanak ezen cím nevében. Mindezt egy opcióval is kiegészítheted, melyben nyomonkövethető, hogy az arra illetékesek közül kik olvasták el a levelet, illetve kik és mit válaszoltak rá. Ezen funkció ideális megoldás például a support vagy információs levélcímek kezelésére.

Minden segítséget megadunk az információtömeg kezelésére, nyomonkövetésére. Ennek eszközei közül az egyik az általánosan alkalmazott folderekbe rendezés lehetősége. Nálunk "természetesen" ez is kicsit máshogy zajlik, mint ahogy azt eddigi rendszerükben megszokhatták. A létrehozott folderekbe a levelek úgynevezett áthelyezéssel is kerülhetnek, ekkor a levelek ott is maradnak. További lehetőség is van szűrők létrehozására, melyek viszont az átlagtól eltérően "utólag", azaz visszamenőleg is működnek, de törlésükkor a folderbe rendezettségük is megszűnik. Csak a fantázia szab határt ezen funkció használatának. A másik, nem túl elterjedt lehetőség, üzenetváltásaidból láncot alkotni. Ez mindaddig működik, míg mind az ön, mind levelező partnere a szabványos "RE" (válasz) opcióval válaszol.

Mind a bejövő, mind a kimenő leveleihez megjegyzést fűzhet, amit csoportos levélcímek esetén természetesen a többi jogosult is láthat, így jelentősen áttekinhetőbbé és felhasználó társai számára érthetőbbe teheti kommunikációját.

Nem mindig szükséges, de fontos, leveleket könnyedén elérhetően "elrejtheti" az archív folderben, kereshet a level tartalmára, címzett vagy feladójára, tárgyára, vagy a levelhez írt megjegyzés szövegére. Szükség esetén a levelekhez csatolt file-ok külön listában is kereshetők.