Egy weboldal használatakor a legfontosabb építőkőnek a menüszerkezetet tekinthetjük, ezért a menü felépítésével kezdjük az ismerkedést.

A NetOffice segítségével szabadon vehet fel menüpontokat weboldalához. Egy előre beállított mélységben létrehozhatóak almenü szintek is a főmenü szint alá. Itt szintén korlátlan a létrehozható menüpontok száma.
Az egyes menüket speciális működésűvé azok státuszának módosításával teheti. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy vendégkönyv létrehozásához és egy menüponthoz kapcsolásához nem kell egyebet tennie, mint a menüpont státuszát Vendégkönyv-re állítani. Ilyen módon a menükkel könnyűszerrel szabályozhatja az oldal tematikai beosztását.  A menüpontok státusza -mint minden- bármikor módosítható, így egy menü könnyen átállítható más státuszuvá.

A menük alá különböző típusú tartalmakat hozhat létre.
Ezek közül a legalapvetőbb a statikus HTML tartalom. Ez annyit tesz, hogy a menü tartalmát közvetlenül a menüpont alatt veheti fel vagy módosíthatja.  >>>

Dinamikus, gyakran frissített tartalmak létrehozásához a publikációk használhatók. >>>

Egyéb, speciális típusokat is kapcsolhat az adott menüponthoz. Ilyenek pl.: chat, vendégkönyv, fórum, katalógus, online shop, stb.  >>>