A HTML tartalom

A HTML tartalom a legegyszerűbb módja az információ oldalon történő megjelentetésének a NetOffice rendszerben. Ekkor az oldal tartalmát egy szerkesztő rendszer segítségével menedzselheti. Ez a rendszer úgy működik, mint a közismert szövegszerkesztők. Gombokkal vezérelhető felülete egyszerűvé teszi a használatot még azok számára is, akik a számítógépek használatához csak kissé értenek. A létrehozott szöveg a szövegszerkesztőkből már ismert módokon formázható. Félkövérrel, dőlttel vagy aláhúzottal szedett szövegen kívül szabályozható a szöveg rendezése, bekezdések, felsorolások hozhatók létre, színezhető mind a szöveg, mind annak háttérszíne. Számos egyéb funkciója segítségével kép vagy egyéb dokumentum is csatolható a dokumentumhoz. A táblázatok létrehozása is egyszerű feladat.

Az rendszeren belüli linkek készítéséhez komoly segítséget nyújt a menülink funkció. Ennek segítségével a linkelni kívánt szöveg kijelölése után nincs más teendő, mint egy listából kiválasztani a megfelelő menüpontot. Az így elkészített link előnye, hogy a menüpont nevének vagy helyének megváltozása nem befolyásolja a menüpont elérhetőségét. Hasonlóan készíthetünk linket publikációk közvetlen elérésére is.

Gyakran ismétlődő tartalmak beillesztéséhez is van hatékonyabb megoldás, mint a szövegrészlet többszöri manuális bemásolása. Ehhez a NetOffice-ban nem kell mást tenni, mint az ismételni kívánt tartalmat egy menüpontban rögzíteni.  Ezt a menüt - amennyiben nem kell magában megjelenjen - rejtetté lehet tenni. Az így elkészített menüpont teljes tartalma a menü beillesztés funkció segítségével bármikor az oldal részévé tehető.

Dokumentumok vagy egyéb fájlok letölthető linkjeinek létrehozásához is gyors és egyszerű megoldáast nyújt a rendszer. A fájlok feltöltése és az így feltöltött fájl letöltési linkjének elkészítése mindössze három kattintással megoldható a file letöltés link használatával.

A normál HTML típusú dokumentumok létrehozásánál több rugalmasságot és lehetőséget rejt magában a publikációk használata. >>>