Levelezés

A levelezés használatának megkezdéséhez kattintson a Levelezés / Levél  olvasás/írás gombra. A Levelezés gombra kattintva alapértelmezésben ez a  menüpont nyílik meg, így nincs szükség újabb kattintásra. A levelezés pontba lépve  írhat illetve olvashat e-maileket. A rendszerben ún. időkorlátozás működik, ami a  túlzott és fölöslegesen tárolt levelek mennyiségét igyekszik szabályozni. Egy - a  rendszeradminisztrátor által megadott - időtartam után a rendszer figyelmezteti a  felhasználót, hogy törölje ezen időlimitnél régebbi leveleit. A rendszer a leveleket  nem törli illetve módosítja, mindössze a figyelmeztetés eszközével él.   

A Levél olvasás/írás alatt az alábbi főmappákat találhatja:   
- Összes - a mappa tartalmazza az összes levelet (kimenő és bejövő leveleket  egyaránt), beleértve a csoportos leveleket is.
- Az Ön e-mail-címei, ha felvett egyéni e-mail címeket, illetve jogosult olvasni  valamely csoportos e-mail címet, ezek mindegyike külön mappaként megtalálható  - ezekben a mappákban kizárólag az adott címekre érkezett leveleket találja 
- Archív - itt találhatóak archivált levelek, melyek nem "időkorlátozottak", azaz a  rendszeren beállított időtartam után is "büntetlenül" tárolhatók (leveleit könnyen  archiválhatja a levelek listája alatt található Opciók nevű legördülő menüvel) 
- Egyéb mappák - amennyiben létrehozott egyéni mappákat, itt találja meg őket (a  létrehozott mappákhoz különféle szűrőket kapcsolhat aszerint, hogy milyen  leveleket szeretne a kérdéses mappába tenni (például egy bizonyos személytől  kapott vagy meghatározott tárgyú levelek; amennyiben van, csoportos levelezési  címek stb.).
A beérkező és kimenő levelek minden olyan mappában megtalálhatók,  amelybe a szűrési feltételek alapján besorolhatók.
A foldereket átrendezheti: ha a  megnyitott folder neve melletti kis nyilakra kattint, a folder a kívánt irányba lép. 
- Új cím felvétele - itt vehet fel új foldereket, e-mail, POP3 és csoportos címeket  (amennyiben ezek felvételéhez jogosultsággal rendelkezik). A folderekben  megfelelő szűrési feltételekkel gyűjtheti leveleit. Előny a hagyományos  rendszerekkel szemben, hogy egy levél tetszőleges számú mappában szerepelhet,  azaz egy adott levél minden olyan mappában megtalálható, amelybe a szűrési  feltételek alapján elhelyezése lehetséges.        

Új mappa létrehozásához az Új folder pont mellé írja be a mappa kívánt nevét,  majd kattintson a Felvesz gombra. Az így létrehozott mappába annak nevére  kattintással léphet, és a Beállítások pont alatt adhatja meg a hozzá tartozó szűrési  feltételeket.   
Amennyiben rendelkezik már e-mail címmel, amelyet POP3-on keresztül ér el (a  hagyományos levelező rendszerek többnyire így működnek), ezeket a címeket egy  gombnyomással letöltheti, valamint e címről küldhet is levelet, és e leveleket a  többi levéllel azonos módon kezelheti. Ehhez a POP3 címek gombra kattintva  vehet fel címeket.
Töltse ki a mezőket: a Név mezőbe az Ön neve kerüljön, ami az erről a címről  küldött levelek feladójaként jelenik meg a levelek címzettjeinél, az E-Mail mezőbe  a letöltendő komplett címet (pl.: ) kell megadnia, a Server  mezőbe a levelezőszerver címét vagy nevét kell megadnia (pl.: mail.netoffice.hu),  a port a szerver levelezésre fenntartott ún. portja, ennek értéke rendszerint 110,  valamint a Login mezőbe a bejelentkezéshez használt felhasználónevet, a Pass  mezőbe a jelszót írja be. Ha letöltés után azt kívánja, hogy a rendszer törölje az  eredeti levelet a szerverről, pipálja ki a Töröl pontot.  A Felvesz gombbal élesítheti  a POP3 cím beállításait. 
A már felvett címek megváltoztatásához javítsa ki a kívánt  adatokat és kattintson a Módosít gombra, megszüntetésükhöz pedig használja a  Töröl gombot.     

A felsorolt főmappák bármelyikében a következő almenüket találja:   
1. Olvasatlan - Minden olvasatlan levelet megtalál ebben a mappában,  meggyorsítva ezzel az aktuális levelek átnézését 
2. Bejövő - Az adott szűrési feltételeknek megfelelő kapott leveleket  tartalmazza  
3. Kimenő - Itt találhatja azon leveleket, melyeket Ön küldött másoknak 
4. Új üzenet - Amennyiben új levelet kíván írni, itt teheti meg.  
FONTOS: Ha gyorsan rá akar találni egy levélre (legyen szó bármelyik eddigi almenüről), a jobb oldalon található Keresés pont segítségével megteheti. Írja be  a keresett szót (pl.: e-mail cím, szórészlet), válassza ki, hogy miben kíván  keresni (a Minden az összes modulban, a Cím a levelek feladó és címzett  mezőiben, a Tárgy a levelek tárgymezőjében és a Szöveg a levéltartalmakban  keres) és kattintson a Keres gombra.   
5. Vázlat 
6. Beállítások