Címjegyzék / Kategóriák

A NetOffice-ban az alábbi főkategóriákba csoportosíthatók a címek illetve  címcsoportok: 
- összes cím: ebbe a kategóriába beletartozik az összes cím, amelynek  megtekintésére  a felhasználónak jogosultsága van; 
- saját címjegyzék: ebbe a kategóriába tartoznak a saját célra fenntartott címek,  ezen címeket  más felhasználók nem láthatják; 
- közös címek: a cégen belül közérdekűnek számító címek, ezeket tehát mindenki  láthatja, hacsak a rendszeradminisztrátor meg nem vonta tőlük ezt a jogot. 
- felhasználók: a rendszerbe felvett felhasználók adatai itt találhatók 
- partnerek: a rendszerbe felvett partnerek adatai itt találhatók 
- a fentieken kívül logikai csoportokra bonthatóan a címjegyzék adminisztrátora  tematikai vagy logikai csoportokra oszthatja a címjegyzéket.   

A fő címkategóriák alatti sorban találja meg az egy kategóriában levő címeket,  ezeket betűrend szerinti csoportosításban jelenítheti meg. Minden  kezdőbetűcsoporthoz külön fül tartozik. Az A, B, vagy C betűvel kezdődő címek  megtekintéséhez például kattintson az abc feliratú fülre. A kétjegyű betűvel  kezdődő neveket az első jegynek megfelelő csoportban keresse (például a Cs betűt  az abc csoportban). Az ékezetes betűvel kezdődő nevekkel azonban más a helyzet:  az ilyeneket mind az á-ű vagy az a-z fül alatt találja, s megint másik fül alatt a  számjeggyel kezdődő neveket. Ha biztos abban, hogy egy adott kategóriában  nincsen túlságosan sok név és így a lista letöltése nem tart túl hosszú ideig, akkor  érdemes mindjárt a fülek listájának végén álló a-z feliratra kattintani, ez az összes  nevet megjeleníti.    A fontosnak ítélt, gyakran használt bejegyzéseket külön megjelölheti; a program  ezeket levélíráskor a Kedvencek menüben felhozza, így sokkal kevesebbet kell  tehát  őket keresgélni.  A Kedvencek listába felvett címek külön listában nem  jelennek meg, ehhez a címjegyzékben a címek utolsó oszlopában található ún.  checkbox kipipálásával adható egy cím.    

Lehetőségünk van a címlista egyszerű kinyomtatására is. Ha a címjegyzék  valamely oldalát ki akarja nyomtatni, elég a Print feliratú gombra kattintania  (szintén a jobb alsó sarokban található), és a rendszer egy nyomtatásra alkalmas formátumú oldalon betölti a látható címlista tartomány részletes címinformációit,  valamint megnyitja a számítógépes rendszer nyomtatás párbeszédablakát, melyben  beállíthatóak a nyomtatás paramétereit.   

Ha adott címet részletesen szeretne megtekinteni, keresse meg a címlistában a  kérdéses nevet! Kattintson rá; ekkor egy legördülő táblázatban megkapja az erről a  személyről vagy cégről eddig bejegyzett adatokat. Itt állíthatja be azt is hogy a  bejegyzés  tagja-e valamely címhalmaznak illetve a Kedvencek listának.   

Az adatmódosító oldalon a feltett kérdéseket követve módosíthatja az adatokat.  Ha  a kérdéses személyt törölni akarja a címlistáról, kattintson a Töröl, ha módosítani,  akkor a Módosít gombra; a program megerősítést kér majd a változtatásokhoz.   

Ha levelet szeretne írni egy olyan személynek/cégnek, akinek a neve mellett az email címe is benne van a címjegyzékben, akkor ezt közvetlenül a címjegyzékből is  megteheti. Keresse meg a nevét a címlistában, majd kattintson az e-mail címe  mellett található levél ikonra. Ezután máris írhatja neki a levelet; a címben már ott  lesz a neve és a címe. A levélírás innen úgy megy, mint bármely egyéb e-mail  írása, nem fontos tehát, hogy az írást a címjegyzékben indította el (a levélírást  részletesen az Új e-mail írása című részben ismertettük).