A publikációk használatával lehetősége nyílik akár naponta friss tartalommal megújítani weboldalát, különböző szempontok alapján csoportosítani a felvett híranyagokat, azokat archiválni, újrarendszerezni, stb.

A publikációk létrehozásának és megjelenítésének módja a következő:
-hozzon létre legalább egy publikáció kategóriát, a publikációk ugyanis csak kategóriá(k)ba rendezve kezelhetők a rendszerben.
-a kívánt kategóriába lépve hozza létre a publikáció(ka)t és készítse el tartalmukat a HTML menük tartalmához hasonlóan
-a menürendszerben egy vagy több menühöz vagy almenühöz rendelje hozzá a publikációkategóriát

A publikációkat tetszőlegesen akár több kategóriához is hozzárendelheti, így azok igény esetén több témakörnél is megjeleníthetők. A publikációk használatánál lehetőség van ú.n. előzetes  készítésére. Ezzel (amennyiben a kategóriánál engedélyezi) megoldhatja, hogy az oldalon az adott témánál csak a publikációk címe és rövid előzetese jelenjen meg, és a részletes tartalom megtekintéséhez a látogatónak egy tovább gombra kell kattintania. Ilyen rendszerrel a hírportálokon találkozhat.

Publikáció kategória létrehozásához a Publikációk/Új kategória pontot használja. Tanácsos olyan nevet adnia a kategóriának, amely a tartalomra, témára egyértelműen utal. Itt megengedett az ékezetes karakterek, szóközök használata is. A kategória elkészítése után lépjen a kategóriába, itt a Publikáció szerkesztés pontban vehet fel a kategóriához csatolt publikációt.

A publikáció címének megadása után (több nyelvi mutációban is, megfelelő beállítás esetén) az Új publikációt felvesz gombbal. A felvett publikációt megnyitva szabályozhatja annak beállításait, állapotát és tartalmát.

A publikáció státusza a következő lehet:
-Szerkesztés alatt - ezek a publikációk módosítása altt vann, az oldalon nem láthatók
-Látható -  az aktív publikációk státusza
-Archív - az oldalon nem látható, csak az archív gombra kattintva hozzáférhetőek
-Törölt  - a publikációk nem törölhetők, csak a törölt mappába kerülnek be, ezt követően nem láthatók az oldalon.

A publikációk státusza bármikor megváltoztatható, így akár a törölt anyagot is visszahelyezheti aktív állapotba.

A publikációhoz készíthet előzetest, ennek megjelenítéséhez az előzetes megjelenjen pontnak aktívnak kell lennie.

Megadhatja a publikálás dátumát is, ez alapértelmezett esetben a létrehozás dátuma, de tetszőlegesen megváltoztatható.

A publikációk létrehozása után rendelje a megfelelő menüponthoz a kívánt publikáció kategóriát, így az ehhez a kategóriához kapcsolt publikációk mind megjelennek a menüpontban, valamint ugyaninnen lesznek elérhetőek az archív állapotú publikációk.

A publikáció kategóriák beállításainál szabályozhatja, hogy a publikációknál létrehozott előzetesek megjelenjenek-e. Ha kikapcsolja ezt az opciót, a publikációk előzetesei nem jelennek meg.