A NetOffice szerkezeti és technikai felépítéséből rengeteg működési sajátosság következik. Az általánosan használt kommunikációs rendszerek a kliens gépeken, azaz a felhasználó saját gépén tárolják az adatokat. A NetOffice ezzel szemben egy szerverközpontú rendszer, ún. vékony-kliens felhasználással. Ez annyit jelent, hogy használatához nincs szükség speciális kliensprogramra, mindössze egy - szinte bármely gépen  megtalálható - internet böngésző programot igényel.

A felhasználók minden adatát, leveleit, naptárbejegyzéseit, munkaadatait egy internetszerver tárolja. Így -  egy internethozzáférés birtokában - bármikor és bárhol hozzáférhető bármely adat, ami a NetOffice rendszerben lett tárolva. A napi adatmentésnek köszönhetően nem egyszerűen rugalmasabb a rendszer, de mindenkor számíthat arra, hogy az adatait meg is találja.

Az internetkapcsolatok árának folyamatos csökkenése, az alternatív kapcsolódási technikák megjelenése (pl.: wap) napról-napra könnyebben elérhetővé teszik az online, szerverközpontú rendszerek használatát. Egy 20-30 fős vállalkozás egy ADSL kapcsolat birtokában teljes értékű módon használhatja a NetOffice-t, igen alacsony havi költségek mellett.

A NetOffice-t működtető rendszer állandó rendszerfelügyelettel üzemel és napi mentéssel gondoskodik az Ön adatainak biztonságáról. Szervereinket az Interware szerverközpontjában üzemeltetjük a többszintű védelmi intézkedéseknek köszönhetően, rendkívüli biztonság és magas rendelkezések mellett.